Patries
 
home
wandelcoach
yoga
mindfulness
cv
 
 
 
 

 


Mindfulness

We kunnen de golven niet bedwingen maar wel leren surfen. Dit is een mooi citaat van Jon Kabat Zinn, de grondlegger van mindfulness. Het volgen van de training zorgt er niet voor dat je nooit meer stress ervaart maar wel dat je er anders mee om leert gaan.

Mindfulness gaat over aandacht. Waar je aandacht is daar ben je. Maar hoe vaak ben je ergens anders? Op de sportschool trainen we onze lichaamsspieren en nu bij deze training gaan we onze aandachtsspier trainen.

Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit het tegenovergestelde: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk. Let maar eens op hoe vaak we op routine draaien.
Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. We zijn een en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Je gaat oefenen om aandachtig aanwezig te zijn bij dit moment, bij het NU, in plaats van steeds meegesleept te worden door gedachten over het verleden of te piekeren over de toekomst.
Je leert meer achter de waterval te staan en laat je minder snel meeslepen door je emoties.

Er zijn meerdere goede stress reductiemethoden ontwikkeld. Ze brengen ontspanning. Precies wat je wenst. Maar ze doven de vlammen en doen niets aan de vuurhaard, de onbewuste patronen waardoor we gestrest raken. Binnen de kortste keren zal het vuur dus weer oplaaien. Door beoefening van mindfulness word je je bewust van je onbewuste patronen en krijg je het inzicht dat je een keuze hebt hoe je omgaat met dat wat zich aandient.

Deelnemers noemen als resultaat van de mindfulnesstraining:

  • Minder piekeren
  • Beter grenzen aangeven
  • Betere concentratie
  • Meer ontspannen en rustiger
  • Lekkerder in hun vel
De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur die 1 keer per week wordt gegeven.
Net zoals je piano spelen niet leert door het lezen van een boek, staat het zelf oefenen centraal. Het is dan ook belangrijk dat de oefeningen thuis ook worden gedaan. Je oefent met behulp van een audiobestand. Dit zal dagelijks ongeveer een half uur van je tijd vragen.

De kosten voor de 8 bijeenkomsten, een uitvoerige werkmap en 4 audiobestanden zijn € 350. Ook een persoonlijk kennismakingsgesprek is inbegrepen.

Wees welkom om in een gesprek te onderzoeken of mindfulness ook iets kan betekenen voor jou.

Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer (MBSR/MBCT), wandelcoach, hormoonfactortrainer én yogadocent. Ook ben ik ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulnesstrainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie).


vmbn

Als gediplomeerd Mindfulness docente ben ik aangesloten bij de vereniging voor Mindfulness VMBN. De VMBN staat voor het bevorderen van mindfulness in de samenleving, door hoog gekwalificeerde trainers. Dit betekent dat u via bepaalde zorgverzekeringen de Mindfulnesstraining vergoed krijgt. Klik hier om te kijken of jouw zorgverzekering deze training vergoedt:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

 

 
 
 
 
fotofooter
 
CONTACT


Naam             
Adres             

Telefoon        Patricia van Doorn
Cabeljaustraat 10
1815 GD
   Alkmaar
06 11 19 74 49
E-mail 
LinkedIninfo@beyou-yogaencoaching.nl

linkedin.com/in/patricia-van-doorn/
  linkedinfacebooktwitter